Şefii turismului din Serbia speră să atragă mai mulţi vizitatori cu ajutorul concursului anual de gătit testicule.Când vine vorba de turism se pare că poprul sârb are cu ce se lăuda pe când Elena Udrea, ministrul turismului românesc are decât o biată frunzuliță.
Festival din Ozrem este la cea de-a șaptea ediție și i-a pus pe gânduri pe cei din Ministerul Turismului. Aceștia speră să facă Serbia la fel de celebră cum a procedat whiskyul cu Scoţia.
Mâncărurile din cadrul acestei competiţii, despre care se spune că sunt afrodisiace, sunt făcute din testicule de taur, mistreţ, cal, rechin, struţ, cangur, măgar, curcan, ţap, ren şi elan.
"Importanţa unui brand recogniscibil nu poate fi subestimată. Uitaţi-vă câţi oameni merg în Scoţia pentru whisky sau în Elveţia pentru brânză şi ciocolată. Noi sperăm ca mâncărurile de testicule din această regiune să devină faimoase şi să atragă oameni care apreciază o masă bună", a declarat Ivo Mokovich, unul dintre organizatori.
Concursul de gătiti testicule începe în fiecare an pe 27 august şi durează trei zile.
Andi Sârbu