Vacanța în Republica Dominicană

Diana Ionescu, 24 iulie 2013, Ora 10:54

  • print
  • |
vacan-a-in-republica-dominicana-32698-1.jpg

Dacă doriți să plecați în vacanță și nu v-ați decis unde, vă recomandăm o destinație exotică, un loc în care vă veți încărca bateriile și veți trăi experiențe deosebite.

Republica Dominicană se află pe una dintre cele mai mari insule din Caraibe, iar soarele o răsfaţă pe tot parcursul anului, oferind zile călduroase. Aici puteţi regăsi splendidele plaje cu nisip alb ce se întind pe 1400 km2 de coastă marină, decorate de palmieri atât pe malul Oceanului Atlantic, cât şi pe ţărmul Mării Caraibelor, păduri tropicale, munţi presaraţi de cascade spectaculoase, cele 35 terenuri de golf world class, o bucătărie exotică şi o remarcabilă varietate a arhitecturii şi opţiunilor de distracţie.

Între Punta Cană şi La Romana se află majoritatea atracţiilor turistice, hoteluri şi resorturi, iar Santo Domingo - cea mai veche aşezare europeană din Americi, care se află în sud - ne dezvăluie primele monumente istorice din această regiune: prima catedrală, primul spital, prima capelă şi prima universitate. Primul oraş fondat în America, Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, este oraşul cel mai mare din ţară şi portul principal. Se află acolo unde răul Ozama se varsă în Marea Caraibilor.

Punctele de interes includ: catedrala Santa Maria la Menor (construită între anii 1514-1520), unde se presupune că se afla rămăşiţele lui Cristofor Columb; palatul lui Diego Columb (în spaniolă Diego Colón, 1480-1526), fiul lui Cristofor Columb şi vicerege al insulei (1511-1526), construit în 1510 şi care din anul 1957 a devenit muzeu; biserici de secol XVI, cum ar fi: San Nicolás şi San Francisco; zidurile fortificate ale oraşului spaniol originar. Printre instituţiile de învăţământ se numără şi Universitatea Autonomă din Santo Domingo (1538), despre care se spune că ar fi cea mai veche universitate înfiinţată în Americi, şi Universitatea Naţională Pedro Henríquez Ureña (1966).

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou