PSD, CRONICA UNEI MORȚI ANUNȚATE

Mihai Ghezea , 3 decembrie 2014, Ora 13:30

  • print
  • |
psd-cronica-unei-morti-anuntate-44652-1.jpg

PSD, indiferent dacă va mai reuși o scurtă vreme menținerea la putere, își scrie singur cronica unei morți anunțate.

Cea mai spectaculoasă înfrângere din istoria post­decembristă a adus PSD într-un punct de cotitură. Partidul a mai trecut prin momente grele, executările liderilor per­danți și al luptelor dintre gru­pări, a reușit mai mereu să facă față comploturilor și re­glărilor de conturi și cel mai important, să su­pra­viețuiască politic.

Ceea ce sa întâmplă acum, ii pune  cu spatele la zid. Nu există pesedist, de la vlă­di­că la opincă, de la lider,  la b­aron local sau simplu lipitor de afișe, care să nu aibă certitudinea că principalul vinovat es­te echipa Ponta-Dragnea-Ghiță, că acolo este putregaiul care trebuie eliminat. Nu ați vrea să auziți ce e la gura lor, Vanghelie e mic co­pil! PSD e însă legat de mâini și de picioare, orice mișcare brutală în sensul eliminării „rău­lui" ar echivala cu vizite la DNA.

Când lideri ai PSD ajung să vorbească despre par­tid în termenii opoziției - „frăția mafioților", „baronii co­rupți" etc. -, să dea din casă informații despre con­tractele cu statul, spolierea bu­getului public, conspirația pentru îm­pie­di­carea votului din diaspora, să se amenințe în­tre ei cu DNA și cu darea în vileag a ma­tra­paz­lâcurilor, e clar că nu e vorba de o simplă cri­ză, de o altă „noapte a cuțitelor lungi", ci de pulverizarea fibrei intime a PSD.

Osificat în corupție, clientelism și aroganță, captiv al lup­te­lor dintre diverse grupări mafiote, PSD a ajuns, vorba lui Iliescu, un „monstru". Unul ca­re, de la intelectualii clujeni la derbedeii din jurul lui Ponta, până la semianalfabeții ho­țo­mani gen Vanghelie și vătafii județeni, func­ționa însă în virtutea singurei legi care îi asi­gura supraviețuirea: OMERTA, legea tăcerii.

Ori­ce s-ar fi întâmplat, oricât de mare era pe­ri­colul, toți erau păstrătorii celui mai bine păzit secret: legăturile dintre corupți și banul pu­blic. PSD va fi aruncat în aer de sfărâ­marea la­că­tu­lui tăcerii. De aceea, majoritatea analiștilor vorbesc despre apocalipsă in PSD.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou