Best Dental

PSD, CRONICA UNEI MORȚI ANUNȚATE

Mihai Ghezea Mitruș, 3 decembrie 2014, Ora 13:30

  • print
  • |
psd-cronica-unei-morti-anuntate-44652-1.jpg

PSD, indiferent dacă va mai reuși o scurtă vreme menținerea la putere, își scrie singur cronica unei morți anunțate.

Cea mai spectaculoasă înfrângere din istoria post­decembristă a adus PSD într-un punct de cotitură. Partidul a mai trecut prin momente grele, executările liderilor per­danți și al luptelor dintre gru­pări, a reușit mai mereu să facă față comploturilor și re­glărilor de conturi și cel mai important, să su­pra­viețuiască politic.

Ceea ce sa întâmplă acum, ii pune  cu spatele la zid. Nu există pesedist, de la vlă­di­că la opincă, de la lider,  la b­aron local sau simplu lipitor de afișe, care să nu aibă certitudinea că principalul vinovat es­te echipa Ponta-Dragnea-Ghiță, că acolo este putregaiul care trebuie eliminat. Nu ați vrea să auziți ce e la gura lor, Vanghelie e mic co­pil! PSD e însă legat de mâini și de picioare, orice mișcare brutală în sensul eliminării „rău­lui" ar echivala cu vizite la DNA.

Când lideri ai PSD ajung să vorbească despre par­tid în termenii opoziției - „frăția mafioților", „baronii co­rupți" etc. -, să dea din casă informații despre con­tractele cu statul, spolierea bu­getului public, conspirația pentru îm­pie­di­carea votului din diaspora, să se amenințe în­tre ei cu DNA și cu darea în vileag a ma­tra­paz­lâcurilor, e clar că nu e vorba de o simplă cri­ză, de o altă „noapte a cuțitelor lungi", ci de pulverizarea fibrei intime a PSD.

Osificat în corupție, clientelism și aroganță, captiv al lup­te­lor dintre diverse grupări mafiote, PSD a ajuns, vorba lui Iliescu, un „monstru". Unul ca­re, de la intelectualii clujeni la derbedeii din jurul lui Ponta, până la semianalfabeții ho­țo­mani gen Vanghelie și vătafii județeni, func­ționa însă în virtutea singurei legi care îi asi­gura supraviețuirea: OMERTA, legea tăcerii.

Ori­ce s-ar fi întâmplat, oricât de mare era pe­ri­colul, toți erau păstrătorii celui mai bine păzit secret: legăturile dintre corupți și banul pu­blic. PSD va fi aruncat în aer de sfărâ­marea la­că­tu­lui tăcerii. De aceea, majoritatea analiștilor vorbesc despre apocalipsă in PSD.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:01